Saturday, November 27, 2010

TEX MEX M BUDAPEST TILL KAFFET

Kalasdag & eftersom det varit lite ont om tid pga julbord m jobb och jobb senaste dagarna så fick de ju bli något smidigt när det ändå blir 36 man!
Tex-mexbuffé m dryck därtill och Budapest tårta till kaffet!


BUDAPEST 40 pers

400 g malda hasselnötter
24 äggvitor
8 dl strösocker
4 påsar snabbmarsanpulver
Flagad mandel

Gör hälften åt gången!
Klä in en långpanna med bakplåtspapper

Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt sockret sedan nötterna och snabbmarsanen.
Låt den svalna en aning och stjälp sedan upp den på ett lagomt stort serveringsfat.

Gör sedan samma sak med nästa botten fast den stjälps upp på bakplåtspapper & innan man gräddar den strör man lite flagad mandel över hela kakan

När bottnarna svalnat ska tårtan läggas ihop
7 dl hårt vispad grädde m lite socker
4 burkar mandarinklyftor

Bred grädden över botten o fördela mandarinern, lägg sedan den andra tårtbotten över m mandelsidan uppåt!

Pudra florsocker över hela tårtan, smält 1 mörk blockchokladkaka och ringla över hela tårtan!

Normalt hade man gjort 1/4 sats, lagt mandelsidan nedåt fördelat 2-3 dl grädde o 1 burk mandariner, rullat ihop som en rulltårta, pudrat m florsocker och ringlat choklad över

Kom på att vi hade i alla fall 2 nötallergiker i gänget så det fick bli att slänga ihop några små Princessbakelser oxå.

PRINCESSBAKELSE
Tårtbotten
Grädde
Sylt
vaniljkräm
Marsipan

Ta ut små rundlar med ett glas, lägg på lite sylt och sedan vanlijkräm, en stor klick grädde ovanpå detta!
Kavla ut marsipanen tunt och ta ut rundlar någon cm i diameter mer än botten och forma till den lite snyggt!
Dekorera lite käckt och pudra florsocker över


Själva buffén blir det traditionella & gjort med tanke på 40 pers!
5 kg tacokryddad färs
80 tortillabröd
80 tacoskal
2 stora påsar nachos
3 isbergssalladshuvud
4 gurkor
10 tomater
8 paprikor
10 gul lökar
1 storhushållsburk m majs
4 stora burkar stark tacosås
6 stora burkar mild tacosås
4 burkar cheddardip
4 burkar Jalapenos
Guacamole, gör egen
Vitlökssås, gör egen
1 kg riven ost

GUACAMOLE
4 mogna aocado
2 dl naturell Youghurt
2 msk limesaft
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk cayennepeppar
lite salt

Kör allt i mixer till en slät sås


VITLÖKSSÅS
8 dl naturell Yoghurt
3 stora krossade vitlöksklyftor
svart peppar
salt

Samma här blanda samman allt i en mixer!

Så nu är allt färdigt, ska bara dukas ut samt färsen värmas när det är dags senare ikv, fram till dess ska jag avnjuta lite bra fotboll på tvn, Arsenal spelar ju!

Ha en bra helg alla!

No comments:

Post a Comment