Min kamera o jag e inte riktigt överens för tillfället eller rättare sagt har inte varit de senaste månaderna, får inte rätt på inställningarna, så jag tar ena kortet efter det andra i köket men blir sällan nöjd!
Hade bytt arbetsdag för att kunna köra o besiktiga bilen, vi måste ju in med den nu så en ev ombesiktning hinns med innan semestern annars står vi där med körförbud, gick snällt upp när klockan ringde, bryggde kaffe & slog i min termosmugg redo att köra sambon till jobb o sen sätta mig och vänta på bilprovningen tills de öppna!
Vad händer?
Naturligtvis så just idag går bensinpumpen åt helsicke och bilen startar inte, full kaos!
In, boka av besiktningen illa kvickt och vänta på att bilverkstaden öppna och att nån annan m bil vakna så vi kunde bogsera!
Helt fel dag för sånt här, hade heladagen inrutad, efter besiktning skulle jag inom jobb och kolla renoveringsresultatet & bli lite informerad, sen fotbollskansliet och maila över lite listor till mig själv så jag i lugn och ro skulle kunna förbereda morgondagens möte, men inget blev gjort för klockan hann ju bli närmare lunch innan vi hade fått i väg obäket till verkstaden!
Istället blev det hem och baka Pizzabullar till kvällens middag o tanken var att det skulle bli över till frysen oxå så jr hade att plocka upp o ta med till jobb, men så blev inte fallet, jo det räckte till morgondagens lunchbox!
Körde en lite nyttigare variant idag med lite grövre saker än bara vete!
PIZZABULLAR ca 30 st
1 pkt jäst
5 dl ljummen filmjölk (kan lika gärna va mjölk)
3 msk olivolja
1 tsk salt
1 msk socker
9 dl vetemjöl
4 dl rågmjöl med kli, linfrö & solroskärnor (totalt 4 dl)
Smula jästen & rör ut den i filen, rör ner olja, salt o socker, rågmjölsblandningen och slutligen det mesta av vetemjölet, spara lite till utbakningen, arbeta degen i 5 min.
Låt jäsa ca 30 min
Under tiden som degen jäser så gör tomatsåsen.
2-3 nästan övermogna tomater, hackade i småbitar
0,5 dl ketchup
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 finhackad gul lök
1 krossad vitlöksklyfta
2-3 tsk pizzakrydda alt basilika & oregano
peppar & salt
Koka ihop allt o låt sjuda 15-20 min.
Dela pizzadegen i 2 delar o kavla ut dem till vardera ca 35x40 cm, bred tomatsås över & strö över riven ost, strimlad skinka & lite finskivade färska champinjoner!
Rulla ihop och skär ca 15 skivor av vardera rulle, lägg i bullformar eller på bakplåtspapper, låt jäsa ca 20 min
Pensla m vatten och strö riven ost över, grädda i 225 grader ca 15 min.
Natruligtvis kan man variera fyllning precis som man vill, men till en sats går det ca 3 dl riven ost och 2 hg skinka, tomatsås kan man ju oxå göra en smidigare variant m krossade tomater & örter, men jag hade några sista tomater fr svärmors tomatplantor som behövdes tas om hand!
Coleslaw till maten idag igen, kom på för sent att jag skulle ha pizzasallad!
Nu blir de soffmys m tända ljus o tidig sänggång, får ju bli buss/tåg till jobb imorgon vilket innebär att jag måste upp strax efter 4....mindre kul men de e bara imorgon, ska bli spännande att få se den nyrenoverade Brödboden imorgon :)
No comments:
Post a Comment