Tiden springer iväg & om 2 veckor håller man väl på att packa de sista, gubben e på julbord och vi andra avnjutit en god Lasagne, ja det är dottern som beställt mammas lasagne till middag dagen innan vi åker!
Jr som ska va kvar hemma har tjatat om sin Chicken cashewnut nu ett tag men han får vänta ännu ett tag för den åkte in i frysen idag så han har medans vi andra sitter nere i värmen o avnjuter våra!
CHICKEN CASHEWNUT 4 port
500 g strimlad kycklingfilé
2 msk olja
1,5 strimlad paprika, röd eller gul
1 strimlad gullök
1 strimlad normalstor purjo
lite fina blomkålsbuketter
lite fina broccolibuketter
1 vitlöksklyfta
vit peppar mald
Hetta upp oljan i wokpanna och i med kycklingen, låt den fräsa en stund innan alla grönsaker utan purjo och vitlök tillsätts, krydda m lite peppar!
Tillsätt purjon o vitlöken!
5 tsk ljus soja
5 tsk fisksås
1 tsk röd currypasta
1-2 msk socker, helst rå men vanligt strö funkar oxå
2 tsk sesamolja
1,5-2 dl cashewnötter
Slå på soja o fisksås, rör ut currypastan i lite vatten o slå över den, slutligen rör ut sockret och rör runt lite i pannan så det blandas.
Droppa över sesamoljan (kan uteslutas precis som curryn om man inte vill ha de starkt) och när allt är klart så slå i nötterna och låt dem bara bli varma!
Servera med ris!
Nu när jag frös in den uteslöt jag nötterna så de sätts till först när man värmer upp den!
Fick tummarna loss idag och kom äntligen ihåg att köpa hem espressokaffe, så nu ska jag luta mig tillbaka, avnjuta en Latte och titta in till Erika en stund, vet hon har en rolig tävling på gång igen!
No comments:
Post a Comment