Senaste veckorna har jag traskat upp på lördags mornarna och slängt ihop någon form av bröd eller frukostbullar, gott m färskt bröd o speciellt till helgen.
Ibland får jag mina ryck och vill ha musli till frukost, tack o lov säljer en av våra butiker musli i "lösvikt", du blandar fritt mellan div olika sorters flingor, korn, nötter, kärnor, torkad frukt mm, så här handlar jag vad jag e sugen på o bara den mängd jag behöver.
Dessutom har jag kommit på att det är perfekt till bak, lite blandade, nyttig godsaker att smaksätta med.
MUSLIBRÖD 1 limpa
1,5 dl musli m frukt
1 dl varmt vatten
Låt muslin dra i vattnet en stund
1/2 pkt jäst
2,5 dl ljummet vatten
2-3 msk farinsocker
knappt 1 tsk salt
Lös jästen i vattnet m övr och blanda i musliblandningen.
ca 5 dl rågsikt
Jobba degen ordentligt o låt jäsa 40-45 min, baka ut till en limpa som får jäsa ytterligare 30 min.
Pensla brödet m vatten o strö över lite mjöl.
Grädda i ca 30 min i 175 grader.
Efter att ha jobbat till 02.30 i natt så är man lite seg...så nu blir det att hitta något ätbart, känns som om det lutar åt nått snabbt o lätt!
No comments:
Post a Comment