Kladdkaka är väl nått alla tycker om och framförallt smidigt att göra!
Jag har hittat en nya favorit, vit kladdkaka, har alltid varit barnsligt förtjust i vit choklad o vanilj, så att detta blivit min favorit är kanske inte då lustigt.
VIT KLADDKAKA
100 g smält smör
100 g vit choklad som man smälter tillsammans med smöret
2 ägg som vispas m
2 dl socker &
2 tsk vanilj
Blanda i smör/chokladblandn o rör sist i
2,5 dl vetemjöl
Smöra en form o häll i smeten och grädda i 15-20 min i 200 g
Pudra m florsocker innan serv o servera m hallon.
KLADDIG KLADDKAKA
2 ägg dom vispas m
2,5 dl socker
2 tsk vanilj
1/2 tsk salt &
4 msk kakao
100 g smält smör som rörs i och slutligen
1 dl mjöl
Smörad form och grädda i 15-20 min i 175 grader.
Eftersom vi idag vakna upp till snö, nått vi knappt sett på hela vintern och att sambon ligger dunderförkyld så ska vi nu trösta oss m just denna kladdiga variant o vaniljglass
No comments:
Post a Comment