Har man nu blivit m koloni och har egna råvaror så måste de ju användas.
Sambon ville ha Filé Sambal Olek så varför inte variera m en gratäng till och nyttja de nyskördade kockorna.
Har du missat filén så finns den i feb 2011.
GRATÄNG M JORDÄRTSKOCKA & POTATIS 6-8 port
800 g skalad o tunt skivad potatis av mjöligare sort.
400 g skalad o skivade jordärtskocka
2 stora skivade gullökar
1-2 pressade vitlöksklyftor
3-4 dl gräddmjölk
ca 1 dl riven parmesan
Peppar salt
Varva potatisen m kockorna o löken, strö över vitlök, kryddor o ost mellan lagren.
Avsluta m ett lager potatis, slå över 3 dl grädde o späd ev m lite till efter ett tag.
Gratinera på 170 grader i 40 min, strö över lite riven ost i gratinera tills den känns mjuk o har fin färg.
Förutom köttet så blev det en härlig grönsallad på 4 olika salladssorter, cocktailtomater o krutonger till.
Desserten fick bli en Pannacotta av det enkla slaget.
VANILJPANNACOTTA M KRYDDADE BJÖRNBÄR 4 port
5 dl gräddmjölk
1 dl gelésocker
1 msk vanilj
Koka upp o fördela i glas, låt stelna i kyl.
0,5 dl björnbärsgelé
1 msk cognac
3 msk gelesocker
Koka upp, låt svalna en aning o fördela över pannacottan, in i kylen igen.
0,5 dl björnbär
1-2 msk cognac
4-5 droppar tabasco
2 msk farin
1 stor kvist finhackad mynta
Koka ihop o låt svalna.
Fördela sylten över gelén innan servering.
Ett gott Masi serverades till maten dessutom.
No comments:
Post a Comment