De blev inte fullt lika sen lördag natt som vanligt på jobb, var "bara" högstadiedisco o många föräldrar som stod utanför entreen o väntade in sina ungdomar.
Lite sovmorgon o sen bar det av bort till kolonin för att hämta nycklarna o träffa ordf, så nu kan man planera, liten bakslag bara, river man dagens stuga så måste den nya byggas längst in, så det blir till att flytta landet några m framåt.
2 fina biffar skurna fr innanlår som hört hemma på en älg väntade sedan i sin marinad till middag innan de blev soffemys.
MARINERAD ÄLGBIFF M VIN &PEPPARSÅS 2 pers
2 bitar kött
1 dl Coca-Cola
1 tsk chiliflingor
1 krossad vitlöksklyfta
Peppar
Blanda marinaden o lägg i köttet, låt stå minst 12 tim
Stek köttet hastigt på relativ hög värme o peppra lite extra.
VIN & PEPPARSÅS
1 finhackad schalottenlök
1 dl rött vin
2 dl vatten
1 msk kalvfond
2 msk grovt hackad peppar av olika slag
Grädde o smör
Fräs löken en aning i kastrull, tillsätt vinet o låt det hela stå och puttra ihop sig på svag värme, häll i pepparn, fonden och vattnet och låt de koka ner till hälften, späd såsen m grädde o lite soja o mot slutet klicka i några tsk smör.
Smaka av!
Servera m klyftpotatis, glaserade morötter o helst av allt lite stekta kantareller.
No comments:
Post a Comment