Sunday, July 22, 2012

OST & SENAPSFYLLD FILÉ M EGENODLADE GRÖNSAKER

Äntligen var de en ledig lördagkväll m plats för lite mys.
När jag kom fr jobb runt lunch stod där en 5 l hink m vinbär, sambon som besökt kolonin dagen innan o plockat + 2-3 l till goda vänner.
Eftermiddagen räddad, gelékok att vänta, men de tar vi sen.

Slappekväll i tvsoffan o go middag efter ett snabb-besök på kolonin för att hämta grönsaker.
2 olika sorters sallad i egna landet, en lök o minsann hitta jag inte 3 små röda tomater, hoppas på sol nu för där hänger klasar.
Besök i vännernas växthus och hämta en gurka.

SENAPSFYLLD YTTERFILÉ 2-3 pers
1/2 filé som försiktigt skärs så den blir som en tunn köttbit.
Bred senap över hela o täck m skivor av en smakrik ost.
Hacka en halv lök o 2 champinjoner, fördela över köttet, men lämna några cm på ena kortsidan fri.
Hacka lite gräslök, basilika och strö över.
Rulla ihop till en rulle, fr den kortsidan m fyllning mot den som saknar.
Krydda köttets utsida o linda några skivor bacon runt, dels för att hålla ihop men även för att få sältan o ett lite saftigare kött.
Stek i ugnen på 175 grader i ca 30 min.
Tag ut o lägg på skärbräda o låt svalna, skär sedan i skivor.

Stekskyn slår jag över i en kastrull o anv istället för matfett i en pulverbearnaisesås.
Pommes o kolonins grönsaker till det.

Gott gott


No comments:

Post a Comment