Sunday, July 8, 2012

LANDGÅNG TILL PICKNICK

Hur gått e de inte med en landgång lite då o då, smidigt dessutom.
En fördel oxå att den kan anpassas efter den som ska äta!

När man gick utbildning fick man så snällt lära sig göra lyxvariant m lax o grejer o den sk vanliga m sill, räkor, ost o div kött, tittar man på utbudet idag finns det ju landgång för alla tycke o smak.

Själv tycker jag bäst om den klassiska!

LANDGÅNG
Smöra brödet o starta m ett salladsblad, 1 skivat ägg som fördelas på 2 rader.
Sill alt ansjovis på första äggraden m dillkvist på, majonäs, räkor, citron, gurka på nästa.
Sallad igen, skinkarulle/strut m mimosasallad, saltkött m pepparotsvisp, rostbiff m lite remouladsås o rostad lök, nån gurkskiva o tomat.
Litet salladsblad igen o en klick leverpastej m ättiksgurka.
Ett salladsblad som avslutning m kanten utåt, 2 skivor ost som rullas, tandpetare m vindruvor som sticks i osten o på slutklämmen en bit brie el likn, paprikaskiva ovanpå.

Vill man ha lax hoppar man sillen, köttbullar m rödbetsallad kan ersätta nått av köttpåläggen.

Gissa om här ska smaskas!


No comments:

Post a Comment