Friday, July 20, 2012

LEVERGRYTA O VARM MATVETESALLAD

Låter väl inte som en hit men så ska de ej ätas ihop heller ;-)
Ibland blir jag bara så sugen på levergryta O då blir de att ringa o bjuda svärmor på middag.

MIN LEVERGRYTA
Lever skuren i bitar som steks o kryddas vitpeppar.
Fräs ett pkt bacon oxå.
Lägg levern o bacon i en gryta o vispa ur stekpannan m 2 dl vatten o slå över levern i grytan.
Skala o skiva 2 morötter samt 1 stor lök, slå i grytan o låt allt puttra m 1 buljongtärning ca 20 min, spä evm mer vatten.
Slå över en toppredning o häll över 2 dl grädde o lite soja, koka ihop.
Servera m potatis o lingon.

VARM MATVETESSALLAD
Koka matveten enl anvisn m lite buljong, strimla lite vitkål, lök o paprika, låt puttra m sista 2 min samt litemajs o gröna ärtor.

Servera ti grillad kyckling ihop m en stor klick creme fraiche m liten klick sweat chili på



No comments:

Post a Comment