Då var man igång då, årets studentbuffé börjar ta form & förhoppningsvis den sista studentbuffén man behöver ta sig an!
Med tanke på jobb så får man dela upp det lite dag för dag och som alltid känns det som man tagit sig vatten över huvudet och börjat försent men man kan ju inte börja evigheter innan heller!
I år bjuds det på:
Kassler, marinerad fläskytterfilé, Tjälknöl a´la mig & Buffalo Wings
Potatissallad, Pastasallad & vanlig hederlig Grönsakssallad med vinägerdressing
Skaldjursröra, Skink-Oströra samt Sillröra
Olivbröd, Tomatbröd, Franskbröd & Kavring, men dessa finns det de som gör bättre än jag så det får chefen stå för i natt på jobb för sen ska de skivas så man slipper sånt tramsjobb :)
Tsasiki, Het tomatsås, Remouladsås & Tonnatosås (kall tonfisksås som är superb till nöt/vilt)
Ost & smör
Frukt & grönsaker
Moussetårtor, just nu har jag inte riktigt till det fulla klart med vilka det blir mer än 1 Passion i alla fall
Vin, öl, cider, vatten, läsk & kaffe
Avslutningsvis liten minibar m lite småtilltugg!
Eftersom filéen bara blir godare av att stå i sin marinad några dagar & buffalo wingarna med fördel kan friteras någon dag innan så är det de som får bli först ut och är på gång i detta nu!
MARINERAD FILÉ 12 port
1,5 kg ansad filé
peppar & salt
Gnid in salt & peppar och bryn i stekpanna.
Efterstek i 125 grader i ca 35 min i ugn
1,5 dl soja, kinesisk
0,5 dl äppelcidervinäger
2 msk flytande honung
4 pressade vitlöksklyftor
2 tsk grovmald svart peppar
2 tsk smulad timjan
2 tsk smulad dragon
Blanda samman marinaden & häll den i påse och lägg i den varma filén, knyt ihop och med fördel stoppa det i ännu en påse, i fall det blir läckage!
Vänd påsen lite då och då!
Låt filén ligga i minst 2 dagar & svalt!
BUFFALO WINGS på mitt vis ca 15 port
1-1,5 kg kycklingvingar
Tina kycklingen och dela den i den ena leden.
2 dl vetemjöl
1 tsk vitlökspulver
2 tsk paprika
2 tsk cayennepeppar
1,5 tsk mald svart peppar
Blanda samman allt och vänd vingarna i mjölblandningen, låt dem sedan vila kallt en timme ca och vänd dem sedan på nytt i resterande blandning!
Fritera vingarna gyllenbruna och låt dem sedan rinna av på papper & förvara dom därefter svalt!
Nu får mina vingar vila fram till torsdag!
0,5 dl olja
0,5 dl rödvinsvinäger
0,5 dl chilisås
1 msk paprikapulver
1 msk redchilipasta
1 tsk cayennepeppar
Blanda samman till en sås
Lägg ut vingarna på långpanna och slå såsen över och in i ugnen på ca 200 grader i 10-15 min!
Sen får de svalna & jag serverar dom kalla på buffén!
Senare ikväll åker Tjälknölen, eller som det heter Tjälknul, in i ugnen där den sköter sig själv över natten men den tar vi imorgon!
Kanske ska börja fundera över dagens middag oxå...börjar ju bli lite smått hungrig nu!
Hur hinner du med allt det där? Men det ser lockande ut minsann. Det har varit dåligt med tid att kommentera nu på ett tag.
ReplyDeleteKram/Gilla
Haha, hinner o hinner, du ska veta att jag var nästintill gråtfärdig i torsdagskväll....kom ju på alla småsaker runt om oxå!
ReplyDeletePlakat mm, men allt blev bra!
Planering i allra högsta grad!