Tuesday, June 8, 2010

HELGLEDIGT MED SPARERIBS!!

Vilken lyxhelg jag fick då!
Fick köksledigt!
Kan låta som jag hatar köket & matlagningen ibland men så är inte fallet utan vissa dagar vill man bara inte!

Fredag blev det som sagt Fredagsmys med vännerna, grillade hamburgare & lite för mycket av den där varan i glaset....fyyyy!
Tog några timmar innan man överhuvudtaget var människa på lördagen & vid det laget var vi båda dödens sugna på köpepizza för en gångs skull!
Ska man då ändå slå på stort och inhandla pizza är det lika bra att göra det med besked, 1 large Amerikansk panpizza med köttfärs, jalapeno, räkor & champinjoner, mat för en hel familj gott & väl, så det fick bli pizza både lördag & söndag!

En kort runda i köket på lördagen i alla fall, lördagsgodiset fick nämnligen bli ugnsgrillade Spareribs och hur gått var inte det att sitta och gnaga på!

SPARERIBS I UGN

1,4 kg Spareribs, okryddade
2 msk olja
1 msk soya
1 msk sweatchili
1 msk flytande honung
1 msk chilisås
2 msk vatten
svartpeppar
grillkrydda

Blanda samman marinaden i en stor stekpåse, lägg i spareribs, knyt påsen & vänd fram och tillbaka på påsentills benen e täckte!
In i ugnen på ca 175 grader i ca 45 min

Vill man vara lite bekväm så vimlar det ju av färdigmarinerade spareribs & kamben i charken i affärerna så här års & de är lika fina att göra i ugn som på grill!

Gårdagen blev det verkligen skitmat men ont om tid och då blir det så ibland!
Varit iväg och storhandlat till helgens kalas och hade bara 30 min m maten innan folk skulle iväg så det fick gå undan!
Pulvermos & stekt frukostkorv, absolut ingen höjdarmiddag men den mättade för en stund i alla fall

Förutom jobb så är det matlagning som gäller närmaste dagarna men det tar vi sedan!

No comments:

Post a Comment