Regn, blåst & rusk där ute så det var riktigt skönt att tända ljus, göra sig en Latte & krypa upp i soffan och njuta av lite olika matprogram på tvn en stund.
Halvåtta hos mig är alltid lika spännande och kul att se, Helge Skoog gör ju programmet så bra med sina kommentarer, men fy attan vilka duktiga människor han haft denna vecka och vilken mat, trots att man var mätt innan så vattnades det i munnen.
Snabbt kanlabyte & sen var det dags att se NiklasEkstedt praktisera som smörrebrödstllverkare i Köpenhamn, ännu en gång rann snålvattnet i mungiporna till & man blev sugen på att ta en tur över sundet för att avnjuta lite smörrebröd.
Vem den absoluta favoriten bland tv-kockar är borde väl inte vara så svårt att förstå, Per Morberg, vem annars, missar sällan hans program!
SVÄRMORS PANNBIFF M ALLA GODA TILLBEHÖR 4 port
500 g Blandfärs
1 stor riven gullök
2-3 medelstora, kokta mosade potatisar
1 dl gräddmjölk
1 dl ströbröd
1 dl vatten
1 ägg
salt, peppar & lite soja
Blanda lök, potatis, gräddmjölk, ströbröd, vatten och ägg, låt stå en stund.
Blanda i färsen, kryddorna & sojan ev lite fond om man vill få en lite fylligare smak.
Forma till biffar och stek dom i ordentligt m smör eller margarin.
Skiva 10-15 färska champinjoner och stek i smör krydda m lite vitpeppar o salt, slå på pannbiffen.
Skiva 1-2 gula lökar och stek gyllenbrunt i margaring, pudra över lite socker mot slutet och slå över pannbiffen.
Skysås gjord på stekskyn passar perfekt men idag fick de bli en riktig gräddsås gjord av stekskyn, köttbuljong, vetemjöl, lite grädde, mjölk, aningen soja & peppar.
Serverat m hemmagjord lingonsylt o egenhändigt inlagd ättiksgurka och kokta potatisar, yummi yummi!
Nu blir det en snabbsväng ut i köket och kolla över vad det finns för gott till fredagsmyset, jobbarhelg väntar m sent pass på lördag så man får väl njuta lite extra imorgon, fördelen är att man får mat serverad på lördag kväll!
Ha en mysig kväll ute i rusket!
No comments:
Post a Comment