Antar att de flesta av er idag avnjutit en kanelbulle eller två, inte ens jag är undantag utan jag plockade fram en ur frysen o avnjöt m eftermiddagskaffet.
För de flesta så är denna dag något som blivit större o större de senast åren men i år var de 13e gången vi firade denna dag som instiftades av Hembakningsrådet 4 okt 1999.
Eftersom man jobbat i branschen i 10 år är man lite påläst och några gånger har man just denna dag fått stå i direktsänd radio och prata kanelbullar, sen ska vi inte prata om hur många bullar man sålt just 4 okt...1000-tals.
Nä denna goa delikatess förtjänar sin egna dag!
Ett litet tips om ni vill få en lite saftigare bulle, bagarna använder sig oftast av kanelremons, dvs en blandning m kanel så varför inte testa att blanda kanel, socker, smör o vaniljkräm, dessutom lite ströbröd som fått dra lite i vätska o aning lite riven mandelmassa.
Frågar man en bagare av ga stammen vad remons är så får man kanske ett svar man inte vill, gammalt vetebröd, nån gammal tårta kanske ihop m smör, socker o kanel, dagens bagare är mer allergikontrollerande så de använder färdig m källförteckning.
Nej nu ska jag fortsätta njuta av min första lediga Kanelbullens dag på flera år!
No comments:
Post a Comment