Strålande sol ute idag om än lite blåsigt men jag hade bestämt mig redan igår vad som skulle göras så lika bra att köra på och få det överstökat!
Chutney, de e så gott till steken & framförallt Äppelvarianten.
I normala fall brukar jag väl inte ta mig an den riktigt än men vi hade några äpplen liggande som började bli dåliga så lika bra att göra de nu!
Dessutom sålde de tomater för 7,90 förra veckan så varför inte testa nått nytt i år oxå!
TOMATCHUTNEY 8-10 port
0,5 kg tomater hackade i småbitar
2 rödlökar även de i bitar
1 röd paprika i bitar
2 små chilifrukter i små bitar
1 dl brun farin
0,5 dl ättiksprit
Blanda samman allt i en gryta & låt puttra i ca 45 min till en simmig "sörja", kan även köras i mixer om man vill ha en finare konsistens.
Häll upp på varma & väl rengjorda burkar.
ÄPPEL-CURRYCHUTNEY
1/2 kg äpple, skalade, urkärnade & i bitar
1/4 kg lök i bit
1/4 kg tomat i bitar
1/4 kg skalade morötter i småbitar
2 dl ljus sirap (ej vit)
2 msk curry
2 bitar kanelstänger
100 g russin
6 dl vatten
1 dl 12% ättikssprit
Blanda samman allt i en gryta & låt puttra i minst 45 min tills allt är mjukt.
Stöt med en stöt eller kör i mixer.
Slå upp på väl rengjorda & varma burkar.
Gott till vilt kött & fläskstek
Nog med att vara duktig idag nu ska middagen intagas!
No comments:
Post a Comment