Är det underbart och vakna på nationaldagen o solen skiner o fåglar kvittrar.
Tog mig en tidig cykeltur runt stan för att avsluta på kolonin för att hämta lite gräslök o örter, ja o den där termosen som jag glömt i 5 dgr.
Hem o intog frukosten på balkongen o sen en vända ut i köket för att förbereda dagens kolonigrillning.
Potatissallad, pastasallad, Cole slaw, karré o fläskfilé, sen slinker de nog på nån korv oxå.
Så nu sitter man o avnjuter en kopp kaffe i solen, gott!
PASTASALLAD
Koka upp rikligt m vatten, lägg i 2 dl miniäggpasta, på m locket o stäng av plattan.
Efter 8-10 min e pastan klar, slå av vattnet.
Blanda pastan m 2 msk ajvar, 1 tsk sambal olek o 1 msk olivolja.
När det svallnat så blanda i de grönsaker som önskas o hacka ner en näve örter, typ basilika, oregano o timjan.
Klipp ner en stor knippe gräslök.
Miniäggpastan fick jag av en bekant som har Linas matkasse så jag har inte luskat ut än vilka affärer som har den.
Potatissalladen blir av tjeckisk stuk m massa ättiksgurka.
Marinaderna till köttet är vanlig köpemarinad allround upp-piffad m lite äkta Texaskryddmix.
Ha en bra nationaldag
No comments:
Post a Comment