Även om man jobbar o har min lilla matalåda så lagar man ju mat i alla fall!
Man har ju sin brukare, kund, boende eller vad ni nu vill kalla de personer som nyttjar personlig assistans, kärt barn har många namn!
För min del arbetar jag huvudsakligen m diabetiker så det gäller o tänka till lite när det är dags för mat.
Oftast har de sagt redan kvällen innan vad som önskas så det finns framme o sen får man nästan alltid fria händer m vad det ska bli av köttet, korven, fisken eller vad det nu blir.
Idag låg det kassler i kylen o eftersom jag vet att gratänger ej e så vanliga i detta hushåll så får de bli de!
KASSLERLÅDA AV LITE SNÄLLARE SLAG 2 port
4 potatisar som skalas o skivas tunt, förkokas i 1-2 dl lättmjölk på svag värme 10 min.
2 stora nävar fryst wokblandning, den m broccoli, morötter mm
Slå dom i potatiskoket o sjud 5 min.
Sila av grönsakerna men spara mjölken.
Slå potatis, grönsaksblandningen i en form, krydda lite
1 liten finhackad vitlöksklyfta strös över.
4 skivor kassler strimlas o fördelas ovanpå.
Skiva några champinjoner o strö över.
Några skivor mager smakrik ost på topp.
Slå nu tillbaka mjölkavkoket i en kastrull, red m lite majsena, ev champinjonspad om man anv konserv, 1 dl lättmjölk ytterligare ca.
Koka ihop till en lite tjockare sås.
Smaka av
Slå över maten o in i ugnen 175 grader tills den e gyllene
Största anledningen till att man gör mat som e lite fettsnålare o fiberrikare är väl i första hand inte på grund av diabetes utan att de vi jobbar med är rullstolsburna pga sjukdom, olyckor o liknande, har man då haft ett aktivt liv o helt plötsligt blir sittande då växer gärna bilringarna i en hast och man blir en ohälsa både för sig själv o andra!
Nej lilla gratängen är i ugnen så det ska dukas!
Tjo hopp
No comments:
Post a Comment