Har ju kört fast på Pannacotta så tyckte det var dags för lite variation,men galen i vanilj som jag är så fick det bli något med det i alla fall.
VANILJPARFAIT 4-6 port
1 vaniljstång
4 äggulor
1 dl florsocker
3 dl grädde
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna, blanda dessa m äggulorna i sockret, vispa poröst.
Vispa grädden ordentligt o blanda med äggsmeten.
Klä en ca 1 l form m plast o häll i smeten, skaka lite på formen för att få bort luftbubblor.
Ställ i frys minst 4 tim, tag upp 30 min innan servering.
Om den inte vill släppa formen så doppa hastigt i varmt vatten
VARMA HALLON
2 dl hallon o lagom mängd socker
Låt det smälta ihop på svag värme, servera varm till hallonen
Man kan även hacka lite choklad, nötter eller ta cocos o blanda direkt i parfaiten eller varför inte favoritbären.
No comments:
Post a Comment