När vi började åka till Thailand så blev det alltid över påsk pga ungarnas chanser till ledigt, när vi sen för 2 år sedan skulle fira påsk hemma var vi som rediga frågetecken, vad gör vi nu?
Istället har de blivit en lugn helg m chans att umgås m vänner i omgångar, så samma i år, gårdagen blev de ankmiddag m 2 kompisbar, imorgon enkel familjemiddag m några av barnen och ikv myskväll m ett kompispar o en enkel liten buffé.
PÅSKBUFFÉ
Ägghalvor m dillmajonäs o räkor
Djävulsägg
Kavringssnittar m äggröra
2 olika sorters sill
Potatissallad
Ank, broccoli o ädelostpaj
Bacongratäng (ingen e gla i ansjovis)
Ugnsomelett m räkstuvning
Öl o snaps
DJÄVULSÄGG 4 port
4 kokta ägg
4 tsk creme fraiche
2 tsk majonäs
1 tsk senap
Salt
Paprikapulver
Skala o dela äggen i halvor, gröp ur gulorna.
Mosa gulorna o blanda m allt utan paprika.
Spritsa i ägghalvorna o pudra över paprika.
ANK O BROCCOLIPAJ
2 rivna kokta kalla potatisar
125 g smör
3,3 dl vetemjöl
2 msk vatten.
Blanda degen o låt den vila innan den trycks ut i formen
Skär ner köttet i mindre bitar o fördela i pajen, förväll broccoli o fördela över, en halv lök i bit, 1 skivad tomat fördelad över.
Salt o peppar.
2 ägg
2 dl mjölk
1 burk bonjour ädel
Vispa ihop stanningen o slå över, riven ost över o in i ugnen 200 grader i ca 40 min.
BACONGRATÄNG
6-7 skalade o strimlade potatisar
1 stor gul lök i ringar
1 vitlöksklyfta, pressad
1-2 pkt bacon i bitar
3 dl grädde
0,5 dl chilisås
Varva potatis, lök o bacon i en form, krydda lite.
Blanda grädde o chili o slå över o toppa m riven ost.
Gratinera i 175 grader.
Några tag i köket, återkommer igen m lite mer!
No comments:
Post a Comment