Nån kom ju hem med 30 kg nypotatis dagen innan midsommar o hur förvarar man de i en liten lägenhetskyl?
Nästan hälften tog vi m till midsommarvärdarna o idag blev de potatissallad o en stor kastrull kokta som boysen får avnjuta stekta de närmaste dagarna.
POTATISSALLAD M VINEGRÄTT
1 kg små kokta kalla potatisar
1/2 paprika i bit
1 rödlök i bit
1 ask cocktailtomater
1 liten burk majs
Vinegrätten:
0,5 dl äppelcidervinäger
2 msk olivolja
1 msk farin
2 msk dijonsenap
1 km sv peppar
1 golfboll m bl örter som hackas
1 krossad vitlöksklyfta
Blanda grönsakerna i en bunke.
Blanda vinegrätten o slå över.
Låt stå kallt nån timme.
Med golfboll menar jag att man plockar lite blandade örter o formar till en golfbollsstorlek som sen hackas.
Kryddsmör är ju aldrig fel till en go grillad köttbit, eller?
ÖRTSMÖR
50 g rumstemp margarin
1 km peppar
1 msk grillkrydda
1/2 krossad vitlöksklyfta
Några droppar citron
1 golfboll m örter som hackas.
Blanda allt o lägg det i en sträng på plastfolie, forma till en rulla o in en stund i frysen.
Gott tillbehör till sommarmaten o på mackan är snabbinlagd slanggurka.
SOMMARGURKA
0,5 dl ättika 24%
0,5 dl vatten
0,5 dl socker
Blanda lagen & tillsätt ev mer socker.
Hyvla ner en slanggurka m osthyvel.
Klipp lite persilja över.
Tänk på att förvaringskärlet måste ha gott om plats över då gurka vattnet av sig!
Nu ska jag återgå till maten o grilla lite marinerad bog
No comments:
Post a Comment