Senaste dagarna har jag roat mig m att vila ögonen i Torbjörn Lagmarks "Mat för ett liv i balans", för er som inte vet tillhör han "kockeliten" i Helsingborg, driver sin egen restaurang & butik.
Eftersom jag under lång tid jobbade i samma kvarter kunde man se honom förvandlas fr den "klassiske" runde kocken till en betydligt mindre och det är det levendet han vill lära ut m sin bok.
Så lite sundare mat över sommaren e väl kanske inte fel!
Fick dessutom ett paket Bulgur i morse så nu får man experimentera lite!
BULGURSALLAD M FETAOST
Koka upp 2 dl vatten m 1/2 buljongtärning o slå i 1 dl bulgur.
Stäng av plattan o låt grytan stå kvar m lock knappt 10 min.
Låt de svalna.
Ruccola & minispenat
10 cocktailtomater delade på hälften
1/2 paprika i bit
Några färska champinjoner i bit
1/2 gurka i bit
1 pkt feta i oliver, inkl marinaden
Lite gräslök o persilja
Ingen dressing behövs, den e redan i, en go grillad köttbit o middagen e klar!
No comments:
Post a Comment