Tuesday, June 21, 2011

FYLLD YTTERFILE

Tjoff o där försvann en vecka till, varit lite mycket m fotbollen senaste veckorna, träningar, matcher o veteranträff, förra v var de nått var kväll!
Igår blev dock b-lagets match inställd så då var det tid för hem o söndagsmiddag.
FYLLD YTTERFILE 4 pers
1 ytterfile som man försiktigt skär så man får en avlång platt köttbit
1/2 pkt örtost typ philadelphia
2-3 msk pesto av starkare sort
Peppar
1 pkt bacon
Krydda köttet o bred på osten o sedan peston, vill man så klipp över lite färska örter oxå.
Rulla ihop som en rulltårta.
Lägg en skiva bacon över vardera ändar så det täpper till.
Linda in resten av rullen m resterande bacon.
Lägg i ett foliepaket i ugnen i 175 grader i ca 40 min.
Häll av skyn i en gryta o låt köttet svalna, skär i 8 skivor.
SÅS
Gör en Bearnaisesås men anv skyn istället för den andra vätskan.
UGNSROSTADE GRÖNSAKER
3 bakpotatisar i bitar
2 rotselleri i bit
2 morötter i bit
1 rödlök i klyftor
1 paprika i bit
Blanda en olja på:
Matolja
Pesto
Dragon
Sv peppar
Grovsalt
Honung
Slå oljan över grönsakerna o sätt dom i ugn på 200 grader i ca 30 min, rör om några gånger.

1 comment:

  1. Såg själv nu när jag logga in fr datorn att denna hade blivit hängade ute i cybervärlden sedan en månad & inte publicerats, men men här e den i alla fall!

    ReplyDelete