Thursday, February 3, 2011

KEBABSÅS

I förra veckan ringde sambon hem fr jobb fram på eftermiddagen & tyckte vi skulle ha kebabtallrik, inte sådan där från nån Pizzeria utan hemmalagad, men blankt nej, hade inte tid o springa till affären o hade inget hemma!
Men igår efter bilbesiktning, storhandling, skjutsande till o från jobb och besök hos goda vänner tyckte jag att det kunde va lagom m det istället och då den smidigaste varianten eftersom jag skulle iväg till en av mina "dagishundar" o dess ägare på kvällsfika!

Ja dagishundar, de e inte så seriöst som de kanske låter, men ibland får man hoppa in o va lite hundvakt för mattar o hussar ska jobba, läkarbesök o sånt där inte jyckarna passar in riktigt!
De ena e en släktings 5-vägskorsning, ett charmigt litet yrväder på ca 1,5 år, hon tassar runt här just nu för de luktar mat, de andra e en betydligt större men 6 månader yngre 3 vägskorsning och när lilla Roffa hälsar på har vi fått för vana (jaja 2 ggr) att bestämma date m Kenzo, stora monstret i Roffas ögon, så de kan leka av sig och jäklar vad det går.

Gårdagens Kebab var de ja!!!
Smidiga varianten dessutom och det är ju den när man köper kebabkött i frysdisken i affären som man lätt o ledigt steker upp i stekpannan, in m pommesen i ugnen o fram m grönsakerna till en sallad.
Jr som håller på m sin sk diet fick en dos kebabkött över sin sallad!
Lite go sås till o sen e de serverat o klart!
De gånger man vill va lite mer seriös i matlagningen strimlar man karré eller nått annat passande kött, steker i pannan m kebabkryddsblandningen som man kan köpa av nästan alla kryddhandlare!

KEBABSÅS 4 port
2 dl youghurt
1 msk majonäs
1 msk sambal olek eller efter eget smak o tycke
1/2 pressad vitlöksklyfta
lite finhackad sharlottenlök & paparika
1/2 tsk paprikapulver
salt o peppar
Blanda samman allt o där har ni en god sås till kebaben!

Nu ska jag ut i köket o servera dagens middag, ugnsstekt falukorv o potatismos!

No comments:

Post a Comment