Tuesday, February 8, 2011

GREEN CURRY - dags för lite Thaimat igen

Nu har det ju i alla fall hunnit gå lite mer än en månad sedan vi kom hem fr Thailand så nu börjar jag tycka det är hög tid för thai-mat här hemma igen!
Dessutom blev jag så enormt sugen på Chicken Green curry häromdagen, i själva verket väldigt enkel mat precis som all thai-mat, dessutom är vi ju rätt bortskämda här nere med bra asiatiska varor i alla våra asiataffärer!


GREEN CURRY

Kycklingfilé 100 gram /person , strimlat,kan även bytas mot fläskkött, typ filé
Strimlade bambuskott
Broccolibuketter
Blomkålsbuketter
Gul lök
Vitlök
Purjolök
Paprika
Färsk ingefära
Lime
1 gnutta råsocker
Fisksås
Kokosmjölk
Green curry paste
Limeblad
Ev citrongräs
Olja att woka i
Salt
Peppar

Förbered genom att skala, strimla & hacka alla grönsaker o broccoli/blomkål i småbuketter, finhacka vitlöken.
Hetta upp oljan i wokpannan och börja med att fräsa köttet, tillsätt sedan grönsakerna beroende på hur lång koktid de har normalt.
Fräs runt tills allt är klart, tillsätt green curry efter smak, 1-2 msk, 8 limeblad, pressade limen, ingefäran o alla andra kryddor.
Slutligen ska cocosmjölken i, brukar räkna 1 dl/port, smaka av m lite råsocker o ev mer green curry.
Låt koka ihop en liten stund!
Serveras m ris!

Man kan naturligtvis variera grönsakerna efter eget tycke, men lök o paprika är ett måste!

Riktigt gott blev de idag oxå, men det var väl för man var sugen!

En liten kvällspromenad nu, sen kommer jag tillbaka!
Vi hade ju lite godsaker i helgen som gick!

No comments:

Post a Comment