Halvdant väder o lite baksugen så det fick bli experimentensdag i köket.
Frallebullar e ju aldrig fel o ha i frysen, eller hur.
HAVREBULLAR 20 st
3 dl mjölk
50 gr margarin
2,5 dl havregryn
Koka ihop till en gröt som får svallna till 37 g.
50 g jäst som löses i
2,5 dl ljummet vatten
1 tsk salt
2 kokta, rivna potatisar
1 msk honung
Blanda o blanda i gröten och arbeta sedan i 10-11 dl mjöl.
Arbeta degen 5 min o jäs i 30 min
Tag upp degen på mjölat bakbord o knåda den o dela sedan i 20 bitar som formas ti bullar o läggs på smord plåt.
Jäs 30 min, pensla m vatten o strö över lite havregryn.
Grädda i ca 12 min i 225 g
MUSLIBULLAR 20 ST
3 dl mjölk
50 gr margarin
2 dl valfri musli
3 msk linfrö
0,5 dl lingonsylt
Koka en gröt på detta som får svallna därefter e det bara att följa receptet på Havrebullarna.
Strö lite musli o linfrö på dessa
Smaskens till helgen
No comments:
Post a Comment