Sunday, August 14, 2011

KANTARELLPAJ O PAIN RICH TILL KRÄFTORNA

Lite improvisation så slängdes det igår ihop en liten kräftskiva m styvdottern och hennes familj.
När man lagom var klar med allt får man ett fint mms från mor på ett stort fat nykokta kräftor som de fångat o där stod vi med våra kinesiska, hm!

KANTARELLPAJ
100 g mjukt smör
0,5 dl olja
ca 1 dl ströbröd
ca 3 dl mjöl
Blanda pajdegen o tryck ut den i en form, låt vila i kyl ca 30 min, förgrädda sedan i 200 grader i 5 min.
Under tiden pajskalet vilar så bryn:
2-3 hg kantareller
1/2 gullök i bit
1/2 pkt bacon i bit
Peppar
Mot slutet tillsätt 10-12 halverade cocktailtomater.
Fördela blandningen i pajen o strö lite majs över.
Blanda sedan
3 ägg
1 dl creme fraiche
1 dl gräddmjölk
2 dl riven smakrik ost
Slå över pajen o grädda tills äggstanningen stelnat

PAIN RICH 2 st
25 g jäst
2,5 dl ljummet vatten
6-7 dl mjöl
0,5 tsk salt
1 tsk socker

Blanda jäst o vatten och lös jästen, arbeta i övr ingredienser, arbeta degen blank.
Jäs 30 min.
Baka ut 2 långa smala bröd, plåtlängd.
Jäs ytterligare 15 min, pensla med ägg, strö över havssalt, krossad vitlök, sesam eller vad du har lust med.
Vill man ha lite smak på brödet kan man tillsätta det i jästvätskan, typ krossad vitlök mm
Grädda i 225 grader i ca 15 min



No comments:

Post a Comment