Monday, January 31, 2011

BACONJÄR AR M CHAMPINJONSÅS

Tiden springer iväg och semestern tog slut för över 3 v sedan men det tar tid att komma tillbaka till "verkligheten"!

Mat har hunnits lagas i både större o mindre portioner, familjens hemmavarande "tonåring" har dessutom haft några veckors diet så man har inte behövt tänka på honom när det gäller mat förräns sista dagarna!
lev
Efter att ha jobbat hela helgen och kommit hem först vid 3-4tiden på natten så blev det en slappadag idag, bara lite tvätt, lagom kul när man tar ut första omg tvätt och inser att den vita serveringsskjortan hamnat med all den svarta tvätten.
Lite klorin och in med den igen så var den som ny, en fördel trots allt för nu blev den ju riktigt vit igen!

En lite större skål med pastasallad (fiberpasta) till Jr gjordes innan våran middag kom igång, sen får han själv variera vad han vill ha till, en köttbit, kycklingfilé eller bara som den är, enkel mat i alla fall!

BACONJÄRPAR 2 port

3 hg färs
1 kokt kall potatis
1 pkt bacon, som knapersteks, spara matfettet till såsen
1/2 riven gul lök
ca 0,5 dl mjölk
2 msk persilja
svart & vitpeppar efter behov
lite lite salt

Riv potatisen, blanda med löken, färsen, persiljan & kryddorna, blanda i mjölken lite i taget till en bra färssmet!
Låt det hela stå och vila lite!
Forma sedan till 6 järpar och stek dom i lite margarin, smula ner en buljongtärning och slå över ca 2 dl vatten och låt det hela stå och puttra 20-30 min!


CHAMPINJONSÅS

5-6 Färska champinjoner, skivade
2 msk vetemjöl
1 dl grädde
kryddor
ev mjölk
+ stekskyn fr järparna

Fräs svampen i baconfettet!
Häll av stekskyn från järparna i en liten kastrull och red den m 1-2 msk mjölp och slå i grädden!
Späd såsen m mjölk till lagom konsistens och krydda efter behag.
Rör ner svampen och låt puttra en liten stund på svag värme!

Pressad kokt potatis, inlagd gurka och en bönsallad satt bra till och gott var det!

No comments:

Post a Comment